Stołówka
Stołówka
Jadłospis od 8.12 – 12.12.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 08.12.2025 r.
Zupa ogórkowa,
(składniki: woda, ziemniaki, schab wieprz b/ k. ogórki kiszone, marchew, seler - korzeń, pietruszka -korzeń, por, śmietanka 30% (skład. zawiera karagen) ,mąka pszenna, sól niskosodowa, nać pietruszki, przyprawy naturalne.)
-jabłko,
Chleb pszenno-żytni (składniki: mąka pszenna46%, mąka żytnia19%, zakwas piekarski
mąka żytnia, woda, sól, drożdże, stabilizator:E170; stabilizator:E472; środki do przetwarzania mąki:E300, mak; enzymy
WTOREK 09.12.2025 r. .
Leczo z bułką, (składniki: woda, kiełbasa litewska z 83% mięsa, cukinia, fasolka szparagowa, papryka, pieczarka, olej rzepakowy ,koncentrat pomidorowy 30% (przecier pomodorowy36-38%, woda), mąka ,mąka pszenna, śmietana 18%,( skład. zawiera karagen) sól niskosodowa, przyprawy naturalne)
Bułka zwykła(składniki: mąka pszenna (62,5%), woda, drożdże, sól, glukoza; mąka sojowa;
mąka ze słodu jęczmiennego, środek do przetwarzania mąki:E300; enzymy
Kiełbasa litewska (składniki; mięso wieprzowe 83%, woda, białko sojowe, stabilizator trifosforowy, glukoza, przeciwutleniacz, izoaskorbinian sodu ,skrobia ziemniaczana, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy zawierające gorczyce, wzmacniacz smaku; glutaminian monosodowy, ekstrakty roślinne, substancja konserwująca; azotyn sodu, jelita wieprzowe,)
-woda mineralna, mandarynka,
ŚRODA 17.12.2025 r.
Pierogi leniwe z cynamonem i cukrem ,
(składniki: mąka pszenna, twaróg, woda , sól) masło, cukier,
- woda mineralna, jabłko
CZWARTEK 18.12.2025 r.
Klops mielony smażony, ziemniaki, buraczki,
(składniki: ziemniaki, woda, mięso mielone z łopatki, buraczki, bułka tarta(składniki: mąka pszenna,
mąka żytnia, woda, sól, drożdże), olej rzepakowy jajka, cebula, cukier, nać pietruszki, sól niskosodowa,
przyprawy naturalne.
- woda mineralna, jabłko,
PIATEK 19.11.2025 r.
Paluszki rybne puree ziemniaczane i surówka z kapusty kiszonej,
(składniki: paluszki rybne, ziemniaki , woda, kapusta kiszona, jaja, bułka tarta (składnik: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól,
drożdże), mąka pszenna, mleko2%, masło 82%, olej rzepakowy . sok z cytryny ,nać pietruszki , sól niskosodowa,
przyprawy naturalne)
Paluszki rybne; skład: filety z mintaja 65%, panierka sypka 15% (mąka pszenna, drożdże, sól, papryka mielona, kurkuma), woda,
olej rzepakowy, mąka pszenna, sól
- woda mineralna, jabłko
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 8-12.12.2025
Poniedziałek
Śniadanie:
Napój; kawa z mlekiem 2% 200ml
Kanapka : Bułka mleczna (50g)
Masło(82%) (5g)
Serek Almette(25g)
pomidor cherry(20g)
sałata lodowa(5g)
Śniadanie II:
banan (25g),
rzodkiewka(20 g)
Obiad:
Zupa ogórkowa
Chleb pszenno-żytni
-jabłko, woda mineralna,
Podwieczorek:
Babka cytrynowa (80-100g)
(Wyrób własny (100g)
-kalarepa (15)
-mandarynka (25g)
Wtorek
Śniadanie:
Napój; herbata rumiankowa (200 ml)
Kanapka: Chleb pyszny(50g)
Masło(82%) (5g)
Pasta z szynki i rukoli (25g) (Wyrób własny )
pomidor cherry(20g)
sałata lodowa(5g)
Śniadanie II:
gruszka(25g),
papryka(15 g),
Obiad:
Leczo z bułką,
-mandarynka, woda mineralna,
Podwieczorek:
Jogurt bananowy (150g), (Wyrób własny )
-rzodkiewka (15)
Środa
Śniadanie:
Napój; zupa mleczna 2%
Płatki owsiane (150g)
Kanapka – Bułka zwykła (50g)
Masło (82%) (5g)
Miód (5g)
Śniadanie II:
mandarynka(25g),
ogórek św.(20 g),
Obiad:
Schab pieczony z ziemniakami i sosem pieczarkowym
- surówka z kapusty czerwonej
-jabłko, woda mineralna,
-jogurt saszetka(80g)
Podwieczorek:
Kisiel z owocami , (Wyrób własny (100g)
-papryka. (20)
Czwartek
Śniadanie:
Napój: mleko2%
Kanapki-Chleb wieloziarnisty (50g),
Masło (82%) (5g)
Filet z indyka-parzony (25g)
pomidor cherry(20g)
sałata lodowa (5g)
Śniadanie II:
jabłko (25g),
papryka(20 g),
Obiad:
Klops drobiowy gotowany w sosie koperkowym ryż,
marchewka i groszkiem.
-jabłko, woda mineralna,
-mus owocowy (80g)
Podwieczorek:
Budyń czekoladowy (Wyrób własny (100g)
gruszka(25g)
-ogórek(20)
Piątek
Śniadanie:
Napój; herbata miętowa (200 ml)
Kanapka –
Chleb pszenno-żytni (50g)
Masło (82%) (5g)
Jajecznica (60g-70g)
pomidor cherry(20g)
sałata lodowa(5g)
Śniadanie II:
kiwi (25g),
kalarepa(20g),
Obiad:
Filety rybne w chrupiącej panierce w sosie beszamelowym
z ziemniakami i surówka brokuł na parze.
-jabłko, woda mineralna,
Podwieczorek:
Kanapka:
Rogal (50 g),
z masłem(82%) (5g)
Ogórek św.(5g)
-mandarynka (25g)
Składniki / substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (zgodnie z zał. Nr II w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.) oznakowano w jadłospisie pogrubiona czcionką.
Sporządził; Dorota Klawa, Czesława Wirkus.
Jadłospis może ulec zmianie w zależności od dostępności produktów.
J
UWAGA !!! Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady.
Cena obiadu na m-c grudzień 2025 r. 75,00 zł
Wpłaty na m-c a GRUDZIEŃ przyjmujemy do 25.11.2025
(pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie).Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.
Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597
WZÓR WPŁATY:
adres odbiorcy:
Szkoła Podstawowa Nr 7
im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
W tytule przelewu proszę podać
IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
ORAZ TYTUŁ WPŁATY.Opłaty na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w
nieprzekraczającym
terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.
Wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń. W tym przypadku termin
będzie podawany na stronie szkoły.
Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.
Wydawanie obadów zgodnie z harmonogramem.
Regulamin korzystania ze stołówki
Harmonogram wydawania obiadów
Harmonogram wydawania obiadów na rok 2025/2026
Harmonogram wydawania obiadów od 06.10
Klasy 1-3
Godziny
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
10:15
1a, 3a, 1b
1e, 2d, 3b
1b, 3a, 3e
1a, 2e, 1d
1b, 2e, 3c
10:45
1d, 1c, 2a
1a, 2c
1c, 3c, 3b
1b, 2d
2a, 3a
11:00
11:15
2e, 3c, 3f
2b, 3f
1d, 2a, 2c,
3b, 3f
2b, 3e, 3d
11:45
1e, 2b,
1c, 3d, 3e
3d
1e, 2c, 3e
1a, 2d
12:15
3d, 3e
1b, 2e, 3c
2b, 2e, 3f
2a, 2b, 3a
1d, 2c, 3b
12:45
2c, 2d, 3b
1d, 2a, 3a
1a, 1e, 2d
1c, 3c, 3d
1c, 1e, 3f
Klasy 4
10:30 – 10:45
Godziny
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
10:30
4d przed basenem
4b i 4e po basenie
4a po basenie
4c przed basenem
11:30
Klasy 5-6 Klasy 7-8
11:30 -11:45 12:30- 12:45