Stołówka
Stołówka
Jadłospis od 22.09 – 26.09.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 22.09.2025 r.
Zupa krupnik, składniki :schab kasza jęczmienna, ziemniaki, marchewka,
seler- korzeń, pietruszka-korzeń, por, mąka pszenna, śmietana 30 %
( skład;zawiera karagen), nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.
Chleb pszenno-żytni (składniki: mąka pszenna46%, mąka żytnia19% ,woda, sól, drożdże),
-jabłko,
WTOREK 23.09.2025 r.
Klops mielony smażony, buraczki, ziemniaki.
(składniki; mięso mielone z łopatki, buraczki, mąka typ 500, bułka tarta, jajka, ziemniaki, cebula, olej kujawski, cukier, sok z cytryny, sól niskosodowa, przyprawy naturane)
- woda mineralna, banan,
ŚRODA 24.09.2025 r.
Potrawka z kurczaka z warzywami, ryż, groszek z marchewką,
(składniki: udko z kurczaka, woda, ryż, marchewka, groszek, seler - korzeń,
pietruszka-korzeń,pory,cytryna, jaja,masło extra, mąka pszenna, rodzynki, śmietana 30% (skład. zawiera karagen) ,cukier, cukier wanilinowy, nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.
-jabłko, woda mineralna,
CZWARTEK 25.09.2025 r.
Pierogi z twarogiem i sosem waniliowym, surówka z kapusty pekińskiej z sosem sałatkowym..
(składniki pierogów; mąka przenna,, twaróg, woda, sól), śmietana ukwaszona, jogurt naturalny, cukier, serek waniliowy.
Składniki surówki z kapusty pekińskiej z sosem sałatkowym..
(kapusta pekinka, marchew, nać pietruszki ,cukier, sól, sok z cytryny, pieprz, olej, musztarda)
-woda mineralna, jabłko
PIATEK 26.09.2025 r.
Klops rybny w sosie greckim z ziemniakami.
(Składniki; filet rybny, ziemniaki, woda, marchew, seler- korzeń, pietruszka- korzeń, cebula ,
koncentrat pomidorowy ,cebula, olej, jajka, pietruszka nać,
musztarda sól niskosodowa, przyprawy naturalne.)
-woda mineralna, saszetka owocowo -warzywną (składniki-100% przecieru owocowego-warzywnego)
Składniki / substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (zgodnie z zał. Nr II w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.) oznakowano w jadłospisie pogrubiona czcionką.
J
UWAGA !!! Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady.
Cena obiadu na m-c PAŻDZIERNIK 2025 r. -105,00 zł
Wydawanie obadów rusza od dnia 8.09.2025 zgodnie z harmonogramem,
Wpłaty na m-c PAŻDZIERNIK przyjmujemy do 25 września.
(pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie).Na m-c PAŻDSZIERNIK płatności należy dokonać do 25 WRZEŚNIA
Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.
Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597
WZÓR WPŁATY:
adres odbiorcy:
Szkoła Podstawowa Nr 7
im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
W tytule przelewu proszę podać
IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
ORAZ TYTUŁ WPŁATY.Opłaty na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w
nieprzekraczającym
terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.
Wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń. W tym przypadku termin
będzie podawany na stronie szkoły.
Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.
Regulamin korzystania ze stołówki
Harmonogram wydawania obiadów
Harmonogram wydawania obiadów na rok 2025/2026
Klasy 1-3
Godziny
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
10:15
1a, 2a, 3a,
1e, 2d, 3b
1b, 3a
1a, 2e
1b, 2e, 3c
10:45
1b, 1d
1a, 2c
1c, 3c, 3e
1b, 2d
2a, 3a
11:00
11:15
2e, 3c, 3f
2b, 3f
1d, 2a, 2c, 3d
1d, 3b, 3f
1a, 3e,
11:45
1e, 2b, 3b
1c, 3d, 3e
3b
2a, 2c, 3e
2b, 2d, 3d
12:15
2d, 3d, 3e
1b, 3a, 3c
2b, 2e, 3f
1e, 3a
1d, 2c, 3b
12:45
1c, 2c
1d, 2a, 2e
1a, 1e, 2d
1c, 2b, 3c, 3d
1c, 1e, 3f
Klasy 4
10:30 – 10:45
Godziny
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
10:30
4d przed basenem
4b i 4e po basenie
4c przed basenem
11:30
4c
Klasy 5-6 Klasy 7-8
11:30 -11:45 12:30- 12:45