Stołówka

Stołówka

        •                 Stołówka        

        •  

                Jadłospis  od  22.09 – 26.09.2025 r.

           

          PONIEDZIAŁEK  22.09.2025 r.

          Zupa krupnik,  składniki :schab kasza jęczmienna, ziemniaki, marchewka,

           seler- korzeń, pietruszka-korzeń, por, mąka pszenna,  śmietana 30 %

          ( skład;zawiera karagen), nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.

          Chleb pszenno-żytni (składniki: mąka pszenna46%, mąka żytnia19% ,woda, sól, drożdże),

          -jabłko,

           

          WTOREK 23.09.2025 r.

           Klops mielony smażony, buraczki, ziemniaki.

           (składniki;  mięso mielone z łopatki, buraczki, mąka typ 500, bułka tarta, jajka, ziemniaki, cebula, olej kujawski, cukier, sok z cytryny,  sól niskosodowa, przyprawy naturane)

          - woda mineralna, banan,

           

          ŚRODA   24.09.2025 r.

           Potrawka z kurczaka z warzywami, ryż, groszek z marchewką,

          (składniki: udko z kurczaka, woda, ryż, marchewka, groszek, seler - korzeń,

          pietruszka-korzeń,pory,cytryna, jaja,masło extra, mąka pszenna, rodzynki, śmietana 30% (skład. zawiera karagen) ,cukier, cukier wanilinowy, nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.

                 -jabłko, woda mineralna,

           

          CZWARTEK   25.09.2025 r.

          Pierogi z twarogiem  i sosem waniliowym, surówka z kapusty pekińskiej z sosem sałatkowym..

          (składniki pierogów; mąka przenna,, twaróg, woda, sól), śmietana ukwaszona, jogurt naturalny, cukier, serek waniliowy.

          Składniki surówki z kapusty pekińskiej z sosem sałatkowym..

           (kapusta pekinka, marchew, nać pietruszki ,cukier, sól, sok z cytryny, pieprz, olej, musztarda)           

               -woda mineralna, jabłko

           

          PIATEK  26.09.2025 r.

          Klops rybny w sosie greckim z ziemniakami.

          (Składniki; filet rybny, ziemniaki, woda, marchew, seler- korzeń, pietruszka- korzeń, cebula ,

           koncentrat pomidorowy ,cebula, olej, jajka, pietruszka nać,

           musztarda sól niskosodowa, przyprawy naturalne.)

           -woda mineralna, saszetka owocowo -warzywną (składniki-100% przecieru owocowego-warzywnego)

           

          Składniki / substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (zgodnie z zał. Nr II w  Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.) oznakowano w jadłospisie pogrubiona czcionką.

           

            J

           

    •                             

      •  UWAGA !!! ​​​​​​​ Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady. 

      •  

                                       

         

                                                      

         

        Cena obiadu na m-c PAŻDZIERNIK 2025 r. -105,00 zł

        Wydawanie obadów rusza od dnia 8.09.2025 zgodnie z harmonogramem,


        Wpłaty na m-c PAŻDZIERNIK przyjmujemy do 25 września.
        (pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie).

        Na m-c PAŻDSZIERNIK płatności należy dokonać do 25 WRZEŚNIA

          

                               Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.

              Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597

        WZÓR WPŁATY:
        adres odbiorcy:
        Szkoła Podstawowa Nr 7
        im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
        ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
        W tytule przelewu proszę podać
        IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
        ORAZ TYTUŁ WPŁATY.

         

        Opłaty na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w

        nieprzekraczającym

        terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.

        Wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń. W tym przypadku termin

        będzie podawany na stronie szkoły.

        Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.

    • Regulamin korzystania ze stołówki

      • Harmonogram wydawania obiadów

      • Harmonogram wydawania obiadów  na rok 2025/2026

         

        Klasy 1-3

         

        Godziny

         

        Poniedziałek

        Wtorek

        Środa

        Czwartek

        Piątek

        10:15

         

        1a, 2a, 3a,

        1e, 2d, 3b

        1b, 3a

        1a, 2e

        1b, 2e, 3c

        10:45

         

        1b, 1d

        1a, 2c

        1c, 3c, 3e

        1b, 2d

        2a, 3a

        11:00

         

         

         

         

         

         

        11:15

         

        2e, 3c, 3f

        2b, 3f

        1d, 2a, 2c, 3d

        1d, 3b, 3f

        1a, 3e,

        11:45

         

        1e, 2b, 3b

        1c, 3d, 3e

        3b

        2a, 2c, 3e

        2b, 2d, 3d

        12:15

         

        2d, 3d, 3e

        1b, 3a, 3c

        2b, 2e, 3f

            1e, 3a

        1d, 2c, 3b

        12:45

         

        1c, 2c

        1d, 2a, 2e

        1a, 1e, 2d

        1c, 2b, 3c, 3d

        1c, 1e, 3f

         

        Klasy 4

        10:30 – 10:45

         

        Godziny

        Poniedziałek

        Wtorek

        Środa

        Czwartek

        Piątek

        10:30

        4d przed basenem

        4b i 4e po basenie

         

         

        4c przed basenem

         

        11:30

         

        4c

         

         

         

         

         

        Klasy 5-6                                                                           Klasy 7-8

        11:30 -11:45                                                                     12:30- 12:45