•                 Stołówka        

        •                      

           

           

    • Jadłospis  od  20.01 – 24.01.2025 r.

       

                                    PONIEDZIAŁEK  20.01.2025 r.

                  Zupa jarzynowa, (skład surowcowy: wywar mięsny z kurczaka, warzywny: marchewka, seler, pietruszka, por, kalafior, groszek, fasola szp. śmietana 30 %, sól niskosodowa, przyprawy)

                  Chleb pszenno-żytni, jabłko

       

                                    WTOREK   21.01.2025 r.

                Klopsik drobiowy pieczony, groszek z marchewką i, ziemniaki (skład surowcowy: mięso mielone z fileta z kurczaka, mąka typ 500,  bułka tarta, jajka, ziemniaki,  groszek, marchewka, cebula,  olej kujawski, śmietana 30%, przyprawy

                   woda mineralna,

       

                               ŚRODA   22.01.2025 r.

                   Leczo z bułką, (skład surowcowy: , kiełbasa litewska z 70% mięsa, cukinia, fasolka szparagowa, papryka, pieczarka, olej kujawski ,koncentrat pomidorowy 30% , mąka typ 500, śmietana 30%, przyprawy), bułka

             woda mineralna,

       

                                CZWARTEK   23.01.2025 r.

                   Filety z kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (skład surowcowy: filety z kurczaka, ziemniaki, olej kujawski, marchew, kapusta pekińska, marchew, jogurt naturalny, mąka typ 500,śmietana 30 %, cytryny, , przyprawy)

            woda mineralna, mus owocowy

       

                                PIATEK  24.01.2025 r.

                       Pierogi leniwe z cynamonem i cukrem , (skład surowcowy: , mąka, twaróg, cukier, cynamon)           

               woda mineralna,

       

        Potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji np.: gluten, seler, pomidory, pietruszka, orzechy arachidowe, nasiona sezamu, orzechy, ryby, jajko, nasiona soi itp. mleko (łącznie z laktozą), gorczyca

      • Owoce cytrusowe: pomarańcze, cytryny, mandarynki, grejpfruty, banany, truskawki, poziomki, maliny

       

      Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r., w załączniku Nr II

       

      Wyrazy pogrubione w tekście oznaczają alergeny (patrz legenda);          

       

       

      •  UWAGA !!! ​​​​​​​ Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady. 

      •  

                                       

         

                                                       INFORMACJA DOTYCZĄ

        Wpłaty na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w

        nieprzekraczającym

        terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.

        Wyjątek będą stanowić płatności za styczeń. W tym przypadku termin

        będzie podawany na stronie szkoły.

        Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.

         

        Cena obiadu na m-c STYCZEŃ 2025 r. - 105,00 zł


        Wpłaty na m-c stycznia  przyjmujemy do 6 stycznia.
        (pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie).
         Jeżeli nie zostanie dokonana wpłata,
        dziecko nie będzie mogło korzystać z posiłków w tym miesiącu.

        Na m-c styczeń  płatności należy dokonać do 6 stycznia.

        (pieniądze powinny być już na koncie)

          

                               Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.

        Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597

        WZÓR WPŁATY:
        adres odbiorcy:
        Szkoła Podstawowa Nr 7
        im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
        ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
        W tytule przelewu proszę podać
        IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
        ORAZ TYTUŁ WPŁATY.

        na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w

        nieprzekraczającym

        terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.

        Wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń. W tym przypadku termin

        będzie podawany na stronie szkoły.

        Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.

    • Regulamin korzystania ze stołówki

      • Harmonogram wydawania obiadów

      •