Stołówka
Jadłospis od 20.01 – 24.01.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025 r.
Zupa jarzynowa, (skład surowcowy: wywar mięsny z kurczaka, warzywny: marchewka, seler, pietruszka, por, kalafior, groszek, fasola szp. śmietana 30 %, sól niskosodowa, przyprawy)
Chleb pszenno-żytni, jabłko
WTOREK 21.01.2025 r.
Klopsik drobiowy pieczony, groszek z marchewką i, ziemniaki (skład surowcowy: mięso mielone z fileta z kurczaka, mąka typ 500, bułka tarta, jajka, ziemniaki, groszek, marchewka, cebula, olej kujawski, śmietana 30%, przyprawy
woda mineralna,
ŚRODA 22.01.2025 r.
Leczo z bułką, (skład surowcowy: , kiełbasa litewska z 70% mięsa, cukinia, fasolka szparagowa, papryka, pieczarka, olej kujawski ,koncentrat pomidorowy 30% , mąka typ 500, śmietana 30%, przyprawy), bułka
woda mineralna,
CZWARTEK 23.01.2025 r.
Filety z kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (skład surowcowy: filety z kurczaka, ziemniaki, olej kujawski, marchew, kapusta pekińska, marchew, jogurt naturalny, mąka typ 500,śmietana 30 %, cytryny, , przyprawy)
woda mineralna, mus owocowy
PIATEK 24.01.2025 r.
Pierogi leniwe z cynamonem i cukrem , (skład surowcowy: , mąka, twaróg, cukier, cynamon)
woda mineralna,
Potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji np.: gluten, seler, pomidory, pietruszka, orzechy arachidowe, nasiona sezamu, orzechy, ryby, jajko, nasiona soi itp. mleko (łącznie z laktozą), gorczyca
- Owoce cytrusowe: pomarańcze, cytryny, mandarynki, grejpfruty, banany, truskawki, poziomki, maliny
Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r., w załączniku Nr II
Wyrazy pogrubione w tekście oznaczają alergeny (patrz legenda);
- Owoce cytrusowe: pomarańcze, cytryny, mandarynki, grejpfruty, banany, truskawki, poziomki, maliny
UWAGA !!! Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady.
INFORMACJA DOTYCZĄ
Wpłaty na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w
nieprzekraczającym
terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.
Wyjątek będą stanowić płatności za styczeń. W tym przypadku termin
będzie podawany na stronie szkoły.
Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.
Cena obiadu na m-c STYCZEŃ 2025 r. - 105,00 zł
Wpłaty na m-c stycznia przyjmujemy do 6 stycznia.
(pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie).
Jeżeli nie zostanie dokonana wpłata,
dziecko nie będzie mogło korzystać z posiłków w tym miesiącu.Na m-c styczeń płatności należy dokonać do 6 stycznia.
(pieniądze powinny być już na koncie)
Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.
Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597
WZÓR WPŁATY:
adres odbiorcy:
Szkoła Podstawowa Nr 7
im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
W tytule przelewu proszę podać
IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
ORAZ TYTUŁ WPŁATY.na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w
nieprzekraczającym
terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.
Wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń. W tym przypadku termin
będzie podawany na stronie szkoły.
Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.
Regulamin korzystania ze stołówki
Harmonogram wydawania obiadów