Stołówka

Stołówka

        •                 Stołówka        

        •  

               

           

          Jadłospis  od  8.12 – 12.12.2025 r.

           

          PONIEDZIAŁEK  08.12.2025 r.

            

          Zupa ogórkowa,

          (składniki: woda, ziemniaki, schab wieprz b/ k. ogórki kiszone, marchew, seler - korzeń, pietruszka -korzeń, por, śmietanka 30% (skład. zawiera karagen) ,mąka pszenna,  sól niskosodowa, nać pietruszki, przyprawy naturalne.)

          -jabłko,

              Chleb pszenno-żytni (składniki: mąka pszenna46%, mąka żytnia19%, zakwas piekarski

          mąka żytnia, woda, sól, drożdże, stabilizator:E170; stabilizator:E472; środki do przetwarzania mąki:E300, mak; enzymy

           

          WTOREK 09.12.2025 r. .

          Leczo z bułką, (składniki: woda, kiełbasa litewska z 83% mięsa, cukinia, fasolka szparagowa, papryka, pieczarka, olej rzepakowy ,koncentrat pomidorowy 30% (przecier pomodorowy36-38%, woda), mąka ,mąka pszenna, śmietana 18%,( skład. zawiera karagen) sól niskosodowa, przyprawy naturalne)

           

               Bułka zwykła(składniki: mąka pszenna (62,5%), woda, drożdże, sól, glukoza; mąka sojowa;

          mąka ze słodu jęczmiennego, środek do przetwarzania mąki:E300; enzymy

              Kiełbasa litewska (składniki; mięso wieprzowe 83%, woda, białko sojowe, stabilizator trifosforowy, glukoza, przeciwutleniacz, izoaskorbinian sodu ,skrobia ziemniaczana, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy zawierające gorczyce, wzmacniacz smaku; glutaminian monosodowy, ekstrakty roślinne, substancja konserwująca; azotyn sodu, jelita wieprzowe,)

           

          -woda mineralna, mandarynka,

          ŚRODA   17.12.2025 r.

          Pierogi leniwe z cynamonem i cukrem ,

          (składniki: mąka pszenna, twaróg, woda , sól) masło, cukier,

          - woda mineralna, jabłko

           

          CZWARTEK   18.12.2025 r.

          Klops mielony smażony, ziemniaki, buraczki,          

          (składniki: ziemniaki, woda, mięso mielone z łopatki, buraczki, bułka tarta(składniki: mąka pszenna,

          mąka żytnia, woda, sól, drożdże), olej rzepakowy jajka, cebula, cukier, nać pietruszki, sól niskosodowa,

          przyprawy naturalne.

          - woda mineralna, jabłko,

           

          PIATEK  19.11.2025 r.

          Paluszki rybne  puree ziemniaczane  i surówka z kapusty kiszonej,

          (składniki: paluszki rybne, ziemniaki , woda, kapusta kiszona, jaja, bułka tarta (składnik: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól,

          drożdże), mąka pszenna, mleko2%, masło 82%, olej rzepakowy . sok z cytryny ,nać pietruszki , sól niskosodowa,

          przyprawy naturalne)

           

          Paluszki rybne; skład: filety z mintaja 65%, panierka sypka 15% (mąka pszenna, drożdże, sól, papryka mielona, kurkuma), woda,

          olej rzepakowy, mąka pszenna, sól

          - woda mineralna, jabłko 

           

          JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 8-12.12.2025

          Poniedziałek

          Śniadanie:

          Napój; kawa z mlekiem 2% 200ml

          Kanapka : Bułka mleczna (50g)

          Masło(82%) (5g)

          Serek Almette(25g)

          pomidor cherry(20g)

          sałata lodowa(5g)

          Śniadanie II:

          banan (25g),

          rzodkiewka(20 g)

           

          Obiad:

          Zupa ogórkowa

          Chleb pszenno-żytni

          -jabłko, woda mineralna,

           

          Podwieczorek:

          Babka cytrynowa (80-100g)

          (Wyrób własny (100g)

          -kalarepa (15)

          -mandarynka (25g)

           

          Wtorek

          Śniadanie:

          Napój; herbata rumiankowa (200 ml)

          Kanapka: Chleb pyszny(50g)

          Masło(82%) (5g)

          Pasta z szynki i rukoli (25g) (Wyrób własny )

          pomidor cherry(20g)

          sałata lodowa(5g)

          Śniadanie II:

          gruszka(25g),

          papryka(15 g),

           

          Obiad:

          Leczo z bułką,

          -mandarynka, woda mineralna,

           

          Podwieczorek:

          Jogurt bananowy  (150g), (Wyrób własny )

          -rzodkiewka (15)

           

          Środa

          Śniadanie:

          Napój;  zupa mleczna 2%

          Płatki owsiane (150g)

          Kanapka – Bułka zwykła (50g)

          Masło (82%) (5g)

          Miód (5g)

          Śniadanie II:

          mandarynka(25g),

          ogórek św.(20 g),

          Obiad:

          Schab pieczony z  ziemniakami i sosem pieczarkowym

           - surówka z kapusty czerwonej

          -jabłko, woda mineralna,

          -jogurt saszetka(80g)

          Podwieczorek:

          Kisiel z owocami , (Wyrób własny (100g)

          -papryka. (20)

          Czwartek

          Śniadanie:

          Napój: mleko2%

          Kanapki-Chleb wieloziarnisty  (50g),

          Masło (82%) (5g)

          Filet z indyka-parzony (25g)

          pomidor cherry(20g)

          sałata  lodowa (5g)

          Śniadanie II:

          jabłko (25g),

          papryka(20 g),

          Obiad:

          Klops drobiowy gotowany w sosie koperkowym ryż,

          marchewka i groszkiem.

          -jabłko, woda mineralna,

          -mus owocowy (80g)

           

          Podwieczorek:

          Budyń  czekoladowy (Wyrób własny (100g)

          gruszka(25g)

          -ogórek(20)

           

             

          Piątek

          Śniadanie:

          Napój; herbata miętowa (200 ml)

          Kanapka –

          Chleb pszenno-żytni (50g)

          Masło (82%) (5g)

          Jajecznica (60g-70g)

          pomidor cherry(20g)

          sałata lodowa(5g)

           

          Śniadanie II:

          kiwi (25g),

          kalarepa(20g),

           

          Obiad:

          Filety rybne w chrupiącej  panierce  w sosie beszamelowym

           z ziemniakami i surówka brokuł na parze.

           -jabłko, woda mineralna,

           

          Podwieczorek:

          Kanapka:

          Rogal (50 g),

          z masłem(82%) (5g)

          Ogórek św.(5g)

          -mandarynka (25g)

           

          Składniki / substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (zgodnie z zał. Nr II w  Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.) oznakowano w jadłospisie pogrubiona czcionką.

           

          Sporządził; Dorota Klawa, Czesława Wirkus.

          Jadłospis może ulec zmianie w zależności od dostępności produktów.

           

           

           

           

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

            J

           

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
    •                             

      •  UWAGA !!! ​​​​​​​ Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady. 

      •  

                                       

         

                                                      

         

        Cena obiadu na m-c grudzień 2025 r.  75,00 zł


        Wpłaty na m-c a GRUDZIEŃ przyjmujemy do 25.11.2025
        (pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie).
         

         

                               Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.

              Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597

        WZÓR WPŁATY:
        adres odbiorcy:
        Szkoła Podstawowa Nr 7
        im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
        ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
        W tytule przelewu proszę podać
        IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
        ORAZ TYTUŁ WPŁATY.

         

        Opłaty na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w

        nieprzekraczającym

        terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.

        Wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń. W tym przypadku termin

        będzie podawany na stronie szkoły.

        Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.

        Wydawanie obadów zgodnie z harmonogramem.

    • Regulamin korzystania ze stołówki

      • Harmonogram wydawania obiadów

      • Harmonogram wydawania obiadów  na rok 2025/2026

         

        Harmonogram wydawania obiadów od 06.10

         

        Klasy 1-3

         

        Godziny

         

        Poniedziałek

        Wtorek

        Środa

        Czwartek

        Piątek

        10:15

         

        1a, 3a, 1b

        1e, 2d, 3b

        1b, 3a, 3e

        1a, 2e, 1d

        1b, 2e, 3c

        10:45

         

         1d, 1c, 2a

        1a, 2c

        1c, 3c, 3b

        1b, 2d

        2a, 3a

        11:00

         

         

         

         

         

         

        11:15

         

        2e, 3c, 3f

        2b, 3f

        1d, 2a, 2c,

        3b, 3f

         2b, 3e, 3d

        11:45

         

        1e, 2b,

        1c, 3d, 3e

        3d

        1e, 2c, 3e

        1a, 2d

        12:15

         

         3d, 3e

        1b, 2e, 3c

        2b, 2e, 3f

        2a, 2b, 3a

        1d, 2c, 3b

        12:45

         

        2c, 2d, 3b

        1d, 2a, 3a

        1a, 1e, 2d

        1c, 3c, 3d

        1c, 1e, 3f

         

        Klasy 4

        10:30 – 10:45

         

        Godziny

        Poniedziałek

        Wtorek

        Środa

        Czwartek

        Piątek

        10:30

        4d przed basenem

        4b i 4e po basenie

        4a po basenie

         

        4c przed basenem

         

        11:30

         

         

         

         

         

         

         

        Klasy 5-6                                                                           Klasy 7-8

        11:30 -11:45                                                                     12:30- 12:45