Stołówka
Stołówka
Jadłospis od 1.12 – 3.12.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 1.12.2025 r.
Zupa krupnik,
(składniki :łopatka wp. kasza jęczmienna, marchew, seler- korzeń,
pietruszka-korzeń, por, mąka pszenna, śmietana 30 %( skład. Zawiera karagen), nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.)
chleb pszenno-żytni.
(składniki: mąka pszenna46%, mąka żytnia19%, zakwas piekarski
mąka żytnia, woda, sól, drożdże, stabilizator:E170; stabilizator:E472; środki do przetwarzania mąki:E300, mak; enzymy)
-woda mineralna
WTOREK 2.12.2025 r.
Udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, fasolka szparagowa:
(składniki: filety z kurczaka, ziemniaki, olej rzepakowy, fasolka szparagowa, mąka pszenna, śmietanka 30 % (skład. zawiera karagen), sól niskosodowa, nać pietruszki, przyprawy naturalne.
- woda mineralna, jabłko
ŚRODA 3.12.2025 r.
Makaron z sosem pomidorowym z warzywami:
( składniki mięso mielone z łopatki, koncentrat pomidorowy 30%, makaron penne (mąka makaronowa pszenna produkt może zawierać soję), marchew, seler- korzeń, pietruszka- korzeń, kalafior, brokuły, pory, olej rzepakowy, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.
-woda mineralna, jabłko
CZWARTEK 4.12.2025 r.
Paluszki rybne puree ziemniaczane i surówka z kapusty kiszonej,
(składniki: paluszki rybne, ziemniaki , woda, kapusta kiszona, jaja, bułka tarta(składnik: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże), mąka pszenna, mleko2%, masło 82%, olej rzepakowy, sok z cytryny ,nać pietruszki , sól niskosodowa, przyprawy naturalne)
Paluszki rybne; skład: filety z mintaja 65%, panierka sypka 15% (mąka pszenna, drożdże, sól, papryka mielona, kurkuma), woda, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól.
- woda mineralna, banan,
PIATEK 5.12.2025 r.
Pierogi z twarogiem i sosem waniliowym, (składniki: , mąka, twaróg, cukier, śmietana ukwaszona, jogurt naturalny, serek waniliowy)
Surówka z marchwi –marchew, jabłko, jogurt naturalny, sok z cytryny, cukier, sól niskosodowa
Serek waniliowy (skład; twaróg odtłuszczony, śmietanka
woda, cukier, skrobia kukurydziana, ,wapń, sok z cytryny zagęszczony, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, naturalne aromaty ,witamina D)
- woda mineralna, jabłko
Składniki / substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (zgodnie z zał. Nr II w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.) oznakowano w jadłospisie pogrubiona czcionką.
Sporządził; Dorota Klawa, Czesława Wirkus.
Jadłospis może ulec zmianie w zależności od dostępności produktów.
J
UWAGA !!! Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady.
Cena obiadu na m-c grudzień 2025 r. 75,00 zł
Wpłaty na m-c a GRUDZIEŃ przyjmujemy do 25.11.2025
(pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie).Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.
Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597
WZÓR WPŁATY:
adres odbiorcy:
Szkoła Podstawowa Nr 7
im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
W tytule przelewu proszę podać
IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
ORAZ TYTUŁ WPŁATY.Opłaty na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w
nieprzekraczającym
terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.
Wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń. W tym przypadku termin
będzie podawany na stronie szkoły.
Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.
Wydawanie obadów zgodnie z harmonogramem.
Regulamin korzystania ze stołówki
Harmonogram wydawania obiadów
Harmonogram wydawania obiadów na rok 2025/2026
Harmonogram wydawania obiadów od 06.10
Klasy 1-3
Godziny
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
10:15
1a, 3a, 1b
1e, 2d, 3b
1b, 3a, 3e
1a, 2e, 1d
1b, 2e, 3c
10:45
1d, 1c, 2a
1a, 2c
1c, 3c, 3b
1b, 2d
2a, 3a
11:00
11:15
2e, 3c, 3f
2b, 3f
1d, 2a, 2c,
3b, 3f
2b, 3e, 3d
11:45
1e, 2b,
1c, 3d, 3e
3d
1e, 2c, 3e
1a, 2d
12:15
3d, 3e
1b, 2e, 3c
2b, 2e, 3f
2a, 2b, 3a
1d, 2c, 3b
12:45
2c, 2d, 3b
1d, 2a, 3a
1a, 1e, 2d
1c, 3c, 3d
1c, 1e, 3f
Klasy 4
10:30 – 10:45
Godziny
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
10:30
4d przed basenem
4b i 4e po basenie
4a po basenie
4c przed basenem
11:30
Klasy 5-6 Klasy 7-8
11:30 -11:45 12:30- 12:45